Fundația Centrul de Ecologie Montană, este o fundație ecologică non-profit specializată în protecția ecologiei montane și alpine.

A fost fondată în 1998 de Michael Orleanu (geofizician) care adoră muntele și este pasionat de cultura și natura montană și alpină.

Impreuna cu Natalie Orleanu in cadrul proiectului “Comorile lazilor de zestre din Poarta Carpatilor” – 2018

În Țara Branului, mai exact în satul de munte Moieciu de Sus, se află zona de interes, de studiu și de dezvoltare a Centrului de Ecologie Montană.

Centrul de Ecologie Montană este o fundație care, de la înfiintarea ei în satul Moieciu de Sus, a activat în regiune și a atras specialiști din diverse domenii pentru a desfășura studii și cercetări în zonă.

Încă de la începutul înființării sale, Fundatia CEM s-a opus dezvoltării turistice urban-industriale în regiunea montana, atrăgând atenția asupra pericolelor conexe unei asemenea dezvoltări în regiunea Carpaților, dar mai ales în zona montană din Bran-Moieciu-Fundata.

Istoricul proiectelor, acțiunilor și evenimentelor derulate sau întreprinse de CEM arată un fir roșu ușor de urmărit care se încadrează exact în obiectivele fundației încă din anul înfiintarii sale în 1998, dar și în perioada premergătoare începand cu 1991.

ITINERARII EUROPENE SI DESCOPERIRE

Parcul National Muntii Pindus, Grecia