• EcoTrail este un eveniment outdoor cu caracter montan. Traseul se desfășoară pe poteci private de faneata si padure, pe drumuri comunale si forestiere, pe poteci turistice marcate, în arealul satului Moieciu de Sus din Comuna Moieciu, Judetul Brașov. Intreaga zona se afla la poalele Parcului Natural Bucegi, in destinatia ecoturistica “Poarta Carpatilor”.
  • Organizatorul principal: Fundatia Centrul de Ecologie Montana (CEM) din Moieciu de Sus, este organizatie nonprofit, non guvernamentala, fara scop lucrativ, care activeaza de peste 20 de ani in aceasta zona cu scopul principal de dezvoltare durabila a zonei montane si de conservare a peisajului agro-pastroal montan (vezi statutul CEM).
  • Evenimentul EcoTrail se desfasoara sub umbrela “EcoMarathon”, marca inregistrata a CEM, prin care incepand cu anul 2010 si pana in 2018 a fost organizat evenimentul EcoMarathon – pe binecunoscutul traseu din Moieciu de Sus si Fundata cu acelasi nume.
  • EcoTrail NU este un “produs” sau “serviciu” oferit contra cost, ci este un eveniment cultural si sportiv dedicat si destinat donatorilor CEM, iubitorilor peisajelor agro-pastorale din destinatia ecoturistica Poarta Carpatilor, in care CEM isi desfasoara activitatea, iubitorilor ai satului Moieciu de Sus si iubitorilor alergarii montane si drumetiei montane in destinatia Poarta Carpatilor.
  • Organizarea și desfășurarea evenimentului este posibilă datorită donatilor provenite de la donatori, contribuțiilor partenerilor de organizare prin voluntariat si punerea la dispozitie a resurselor de care dispun si contribuțiilor CEM si sponsorilor sai.