În cadrul Proiectului “Conservarea peisajului agro-pastoral și a biodiversității în zona Fundata-Moieciu de Sus”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în Romania, componenta Dezvoltare Durabilă am ustinut si sprijinit precesul de înființare a două Asociații Ecoturistice din zona de derulare a proiectului.

La Fundata s-a înființat “Asociația Fundata EcoTuristică” si la Moieicu de Sus “Asociatia Rural-Culturala”.

Scopul asociaţilor este promovarea conceptului de ecoturism şi dezvoltarea ecoturismului în vederea sprijinirii conservării naturii, a dezvoltării durabile a comunităţii locale din zona cu valori naturale a comunei Fundata şi a satului Moieciu de Sus, creşterea calităţii serviciilor legate de ecoturism, cât şi promovarea naturii ca element esenţial al imaginii turistice a Fundatei si Moieicului de Sus in mod special si al României in mod general.

Obiectivele celor doua asociaţii sunt:

1.    Conservarea naturii, a biodiversitatii şi dezvoltarea durabilă în Fundata.

2.    Crearea și promovarea unei imagini bine definite a Fundata ca destinaţie ecoturistică, la nivel national si internaţional;

3.    Dezvoltarea serviciilor şi infrastructurii ecoturistice la nivelul Eco-Destinaţiilor propuse în România si promovarea acestora;

4.    Dezvoltarea si promovarea de produse turistice: poteci tematice, trasee turistice, interpretare si centre de vizitare.

5.    Dezvoltarea unor strategii de ecoturism în interiorul și în jurul parcurilor naționale / naturale şi a ariilor protejate – Parcul Natural Bucegi, Parcul National Piatra Craiului etc.

6.    Lucrul in stransa legatura cu comunitatea locala pentru dezvoltarea constientizarii si a     intelegerii beneficiilor pe termen lung ale dezvoltarii durabile si a le aplica.

7.    Pastrarea, promovarea si valorificarea  traditiilor si obiceiurilor ca atracţii ecoturistice ;

8.    Organizarea şi/sau participarea la manifestări culturale (simpozioane, colocvii, conferinţe,  seminarii, etc.), sportive, atat interne şi internaţionale;

9.    Dezvoltarea colaborarii cu alte organizatii;

10.  Educatia ecologica si culturala a copiilor si a adultilor din comunitatea locala si a vizitatorilor regiuni.