Strategia de Dezvoltare Ecoturistica a zonei – work in progress

Author Categorii: Ecodestinatie, Poarta Carpatilor, Strategie, Ecoturism [2016-12-02 19:33:37]
dsc_7693

Un “alt fel” de a reprezenta scrierea Strategiei de Ecoturism a zonei

Fundaţia Centrul de Ecologie Montană împreună cu Primăria Comunei Fundata derulează, în perioada aprilie 2016 – mai 2017, proiectul Ecodestinația Fundata – Moieciu de Sus, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, proiect prin care se va încerca redefinirea zonei turistice Fundata – Moieciu de Sus.
Zona Fundata – Moieciu de Sus este în momentul de față destinația vizitatorilor de week-end și de sărbători. Oferta turistică preponderentă fiind doar de cazare și masă. Pentru a putea acapara cât mai mulți turiști în perioadele de cerere maximă, localnicii și-au exstins capacitățile de cazare, care în majoritatea anului sunt neocupate, provocând printre altele, din punct de vedere arhitectural, o deteriorare a peisajului agro-pastoral montan.

n cadrul acestui proiect vom dezvolta Strategia de dezvoltare Ecoturistică a acestei zone ținând cont de principiile ecoturistice și de dorința de a avea o zonă cât mai atractivă pentru turiști păstrând ocupațiile actuale ale localnicilor și punând accentul pe autenticitatea locurilor, tradiții, obiceiuri și oameni de la care poți descoperi nenumărate lucruri.

Conceptul de dezvoltare Ecoturistică va oferi o privire de ansamblu asupra destinației și va trasa direcțiile de dezvoltare pe baza unei zonări turistice interne a destinației. Zonarea va avea în vedere experiența ce poate fi oferită vizitatorilor de mediu natural, cultural și infrastructura turistică a fiecărei zone. Se vor identifica elementele de unicitate, acest fapt având un impact major asupra politicii de marketing a destinației. Totodată, se vor evalua și tendințele viitoare ale turismului în zonă.

Vă invităm să contribuiți cu ideile voastre sau să ne dați un feedback cu privire la strategia pe care o vom scrie, vom ține cont de sugestiile primite și cele mai bune idei vor fi incluse în aceasta Strategie pe care o vom prezenta Primăriilor și Consiliului Județean, și sperăm noi să se țină cont de aceste sugestii.

Mai jos puteți regăsi draftul acestei strategii structurat pe Domenii, dar si Analiza SWOT:

Analiza SWOT
A. Cadrul Institutional

B. Dezvoltarea Infrastructurii Ecoturistice

C. Educație și Conștientizare
D. Dezvoltarea Resurselor Umane
E. Dezvoltarea Afacerilor și Dezvoltarea locală
F. Conservarea și Protejarea Naturii

Pentru segestii sau dacă doriți să contribuiți la strategia de dezvoltare ecoturistică a acestei zone, vă rugăm să completați formularul de mai jos și recomandarea dumneavoastră sau să ne trimiteți un email pe adresa info@cem.ro.

Mihai Benea expo II 26

Imaginea, zona pentru care merita sa ai o startegie de dezvoltare! Sa avem grija sa nu pierdem aceste locuri!