CraciunFest la Moieciu de Sus – 26 Decembrie

Autor Categorii: Craciun Fest, Moieciu de Sus [2016-12-20 19:42:45]

Poarta Carpaților, deschide lumea către plimbare și descoperire

Comunicat de presă

și Invitație de participare la „CrăciunFest Moieciu de Sus”

Lansare portal pentru Ecodestinație – www.poartacarpatilor.ro

Localnicii din Moieciu de Sus se mobilizează pentru a oferi turiștilor care vor vizita zona o alternativă de petrecerea a timpului liber în perioada Sărbătorilor.

Avem plăcerea să vă invităm la evenimentul CrăciunFest din Moieciu de Sus, organizat de Asociația Rural – Culturală Moieciu de Sus și Centrul de Ecologie Montană în parteneriat cu Vlahia Inn.

Evenimentul își propune să pună în valoare tradițiile și obiceiurile Sărbătorilor de iarnă dar oferă în același timp și o alternativă de petrecere a timpul liber în această perioadă a anului când sunt așteptați foarte mulți turiști în zonă.

Ne propunem ca acest eveniment să pună în valoare frumusețea acestui sat, peisajele extraordinare de iarnă și ospitalitatea localnicilor care vor fi prezenți la eveniment cu diferite standuri și produse specifice zonei sau prezentând dansurile și colindele tradiționale ( eveniment special oferit de copiii de la școala din Moieciu de Sus și trupa de dansuri populare).

CrăciunFest ajunge în acest an la cea de-a treia ediție, sperăm că tot mai multă lume să aprecieze mobilizarea localnicilor de a organiza un eveniment special dedicat Sărbătorilor de iarnă și să răspundă pozitiv la invitația noastră: jocuri, plimbare, tradiții, colinde și surprize într-un sat de munte atât de frumos.

În cadrul acestui eveniment, Centrul de Ecologie Montană va avea un stand de prezentare, prilej de a lansa oficial portalul de ecoturism Poarta Carpaților – o viitoare ecodestinație în Fundata, Moieciu și Bran:

www.poartacarpatilor.ro

Mai multe detalii despre evenimentul CraciunFest – www.craciunfest.ro

Fundaţia Centrul de Ecologie Montană împreună cu Primăria Comunei Fundata derulează, în perioada aprilie 2016 – mai 2017, proiectul Ecodestinația Fundata – Moieciu de Sus, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, proiect prin care se va încerca redefinirea zonei turistice Moieciu de Sus – Fundata.

Zona Fundata – Moieciu de Sus este în momentul de față destinația vizitatorilor de week-end și de sărbători. Oferta turistică preponderentă fiind doar de cazare și masă. Pentru a putea acapara cât mai mulți turiști în perioadele de cerere maximă, localnicii si alti investitori și-au exstins capacitățile de cazare, care în majoritatea anului sunt neocupate, provocând printre altele, din punct de vedere arhitectural, o deteriorare a peisajului agro-pastoral montan.

Conceptul de dezvoltare Ecoturistică va oferi o privire de ansamblu asupra destinației și va trasa direcțiile de dezvoltare sustenabila pe baza unei zonări turistice interne a destinației. Zonarea va avea în vedere experiența ce poate fi oferită vizitatorilor de mediu natural, cultural și infrastructura turistică a fiecărei zone.Totodată, se vor evalua și tendințele viitoare ale turismului în zonă.

Unul dintre Obiective specifice ale proiectului este implicarea membrilor comunității în elaborarea participativă a conceptului de dezvoltare a ecoturismului în zona Moieciu de Sus – Fundata, iată că fie și prin aceste mici inițiative ale localnicilor credem că eforturile noastre nu sunt în zadar!

Pentru noi este un bun prilej să ne revedem cu cei care ne-au fost aproape în acest an și să ne bucurăm de tot ce am realizat!

Valoarea Proiectului Ecodestinația Fundata – Moieciu de Sus este de 79.775,00 CHF din care grantul elvețian în valoare de 71.733,68 CHF și cofinanțarea beneficiarilor în valoare de 8.041,32 CHF.

Vă invităm să (re)descoperim zona Moieciu de Sus în cadrul evenimentului CrăciuFest 2016 prin ochii ecoturistului, admirând și punând în valoare natura, arhitectura tradițională, oamenii și meșteșugurile acestor locuri.

 

De asemenea, va invităm pe websiteul evenimentului CrăciunFest pentru a afla mai multe detalii despre eveniment sau pentru a descoperi fotografii de la edițiile anterioare – www.craciunfest.ro

Websiteul evenimentului CraciunFest – www.craciunfest.ro a fost realizat în cadrul proiectului  Ecodestinația Fundata – Moieciu de Sus.

Alege ce ți se potrivește dintre diferitele activități în aer liber din cadrul evenimentului CrăciunFest sau hai la plimbare pe unul din traseele ecoturstice, ești pregătit de drumeție?

Sărbători Fericite!

Program

– 26 Decembrie –

Locație: Moieciu de Sus – Curtea Vlahia Inn, www.craciunfest.ro

09:00 – 11:00 – Amenajare standuri și zonă Festival – Crăciun Fest Moieciu de Sus

11:00 – Deschiderea Oficială a Evenimentului Crăciun Fest 2016 – Bine ați venit!

11:10 – Atelier de bucătărie tradițională – Ceaun gustos – preparare, foc de lemne, ajutor de bucătar, chiar tu poți condimenta sosul!

11:30 – 11:50 Conferință de presă – Centrul de Ecologie Montană

Lansare Poarta Carpaților – destinația Ecoturistică a zonei Fundata – Moieciu de Sus www.poartacarpatilor.ro

Prezentarea Calendarului 2017

Moieciu de Sus – sat Ecoturistic, strategia de dezvoltare ecoturistică, pensiuni certificate Ecoturistic ( Mihai Orleanu – CEM, Florentina Florescu (CEM), Asociația de Ecoturism din România)

12:15 – Colinde tradiționale, concert susținut de copiii de la Scoala din Moieciu de Sus

13:00 – 15:00 – Plimbare pe traseele ecoturistice din Zona Moieciu de Sus, ghid ecoturistic sau însoțitor

13:30 – 14:00 – Dansuri tradiționale

13:00 – Diferite Ateliere: prelucrare a lemnului, prelucrarea laptelui, țesatorie

14:30 – Port tradițional și descrierea elementelor care-l compun, fotografii inedite

14:30 – 17:00 – Fotografii în costum tradițional/ elemente surpriză

14:00 – 16:00 Surprize și cadouri de la Moș Crăciun

15:00 – Degustare de produse tradiționale și ceaunul preparat în ziua evenimentului

12:00 – 15:00 – Jocuri în aer liber, muzică și standuri cu surprize ale partenerilor

17:00 – 19:00 – Foc de tabără, închiderea evenimentului

  • programul poate fi modificat în funcție de confirmările primite de la cei Invitați sau în funcție de condițiile meteo

Mai multe informații și detalii: Cornelia David – Centrul de Ecologie Montană

info@cem.ro, corneliadavid@cem.ro, 0744 448 137. Data publicării – 20 Decembrie 2016afis-craciunfest2016-copie