Poteci semnalizate în zona satelor Moieciu de Sus și Fundata

Autor Categorii: Peisaje Agro-Pastorale [2015-10-14 15:56:00]

BDM_4238În luna Septembrie a început acțiunea de marcare și semnalizare a potecilor din zona Moieciu de Sus – Fundata.
Vor fi marcate și semnalizate potecile vechi ale folosite de localnici pentru munca lor de zi cu zi, vor fi reamenajate unele poteci nepracticabile, va fi semnalizat un traseu de plimbare până la Lacul fără Fund din Fundățica.

Acțiunea are loc în cadrul Proiectului Conservarea Peisajului Agro-Pastoral și a Biodiversității în zona Fundata-Moieciu de Sus, proiect implementat în Parteneriat cu Primăria Fundata, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în Romania, componenta Dezvoltare Durabilă, cu o finanțare nerambursabilă în valoare de 143,695.30 EUR.

Prin acest proiect, iniţiatorii își propun să creeze premisele unei dezvoltări durabile a zonei prin ecoturism, ca factor esențial în conservarea peisajului agro-pastoral.

Acest proiect a apărut din ”Dorința noastră de a păstra cadrul natural și tradiţional de la Poalele Munților Bucegi și Leaota, fără a aduce schimbări majore locurilor și oamenilor, schimbări care ar putea provoca un dezechilibru uriaș, atât mediului înconjurător dar și familiilor și locuitorilor. Vrem să încurajăm și să păstrăm familia și îndeletnicirile tradiționale și să promovăm ecoturismul atât către consumator, cât și către localnicii care oferă servicii în zonă”, afirmă Mihai Orleanu, președintele CEM.