Asociația Fundata EcoTuristică

Data inceperii proiectului: 01/03/2016
Proiectul s-a incheiat la data: 31/03/2016
Acest proiect nu implica voluntari!

În cadrul Proiectului “Conservarea peisajului agro-pastoral și a biodiversității în zona Fundata-Moieciu de Sus”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în Romania, componenta Dezvoltare Durabilă s-au înființat două Asociații Ecoturistice din zona de derulare a proiectului.

La Fundata s-a înființat Asociația Fundata EcoTuristică.

Scopul asociaţiei este promovarea conceptului de ecoturism şi dezvoltarea ecoturismului în vederea sprijinirii conservării naturii, a dezvoltării durabile a comunităţii locale din zona cu valori naturale a comunei Fundata şi creşterea calităţii serviciilor legate de ecoturism, cât şi promovarea naturii ca element esenţial al imaginii turistice a comunei Fundata in mod special si al României in mod general.

Obiectivele asociaţiei sunt:

1.    Conservarea naturii, a biodiversitatii şi dezvoltarea durabilă în Fundata.
2.    Crearea și promovarea unei imagini bine definite a Fundata ca destinaţie ecoturistică, la nivel national si internaţional;
3.    Dezvoltarea serviciilor şi infrastructurii ecoturistice la nivelul Eco-Destinaţiilor propuse în România si promovarea acestora;
4.    Dezvoltarea si promovarea de produse turistice: poteci tematice, trasee turistice, interpretare si centre de vizitare.
5.    Dezvoltarea unor strategii de ecoturism în interiorul și în jurul parcurilor naționale / naturale şi a ariilor protejate – Parcul Natural Bucegi, Parcul National Piatra Craiului etc.
6.    Lucrul in stransa legatura cu comunitatea locala pentru dezvoltarea constientizarii si a     intelegerii beneficiilor pe termen lung ale dezvoltarii durabile si a le aplica.
7.    Pastrarea, promovarea si valorificarea  traditiilor si obiceiurilor ca atracţii ecoturistice ;
8.    Organizarea şi/sau participarea la manifestări culturale (simpozioane, colocvii, conferinţe,  seminarii, etc.), sportive, atat interne şi internaţionale:
9.    Dezvoltarea colaborarii cu alte organizatii
10.  Educatia ecologica si culturala a copiilor si a adultilor din comunitatea locala si a vizitatorilor regiuni.

DSC_8226

DSC_8682

DSC_8831

DSC_9060

DSC_9076

Membrii fondatori: Oncioiu Claudiu-Ioan, Lungociu Ioan-Tudor, Branovici Traian-Richard, Stoian Denisa Madalina

2016 02 22 – FINAL Statut Fundata Ecoturistica