Trasee Ecoturistice

Data inceperii proiectului: 01/03/2016
Proiectul este in derulare!
Acest proiect implica voluntari!
Pagina de facebook a proiectului: www.facebook.com/PeisajeAgroPastorale

Trasee Ecoturistice în Poarta Carpaților – Fundata, Șirnea, Moieciu de Sus
– aproximativ 100 de km însumează aceste trasee, un labirint al potecilor –

Îndrăznește să descoperi un altfel de peisaj natural și cultural-tradițional, intră prin Poarta Carpaților și vei afla un alt mod de recreere, ecoturismul.
Ești invitat la plimbare să te bucuri de traseele marcate, pe poteci care traversează fânețe și păduri, printre hodăi și case pe care le vei ține minte, poteci accesibile chiar și iarna.
Parcursul celor 9 Trasee Ecoturistice este de o frumusețe aparte, sus-jos prin satele alăturate: Fundata, Șirnea și Moieciu de Sus, descoperind cadrul natural și tradițional de la poalele Munților Bucegi, Leaota și Piatra Craiului.
Vei remarca relieful zonei, habitate diverse, case cu arhitectură specifică, istoria acestor locuri, meșteșuguri străvechi și atracții inedite precum Lacul Fără Fund și, mai ales, oamenii care au contribuit la crearea și întreținerea acestui peisaj agro-pastoral – un adevărat Muzeu de-a lungul potecilor.
Alege tu traseul, pe jos în plimbare, în alergare sau chiar și cu bicicleta, iar iarna pe schiuri atunci când zăpada este potrivită.
Vă invităm să descoperiți această destinație ecoturistică și să vă bucurați de traseele in lungul anului!
Harți – http://cem.ro/galerie/trasee-ecoturistice/harta trasee